İktisat Öğrenci Topluluğu

İktisat Öğrenci Kulübü, 2008 yılında bir akademisyen başkan ve 8 öğrenci tarafından kurulmuştur. 2013 yılında Yrd. Doç. Dr. Şenay SARAÇ İktisat Kulubü akademik danışmanı olmuştur. İktisat Kulübü öğrenci başkanlığını sırasıyla Bora YILDIRIM, Zeynep Zekiye Yatar yapmıştır.Şu anda Buğra Çağrı ŞAHİN görevine 5 Yönetim Kurulu Üyesi , 3 Denetim Kurulu Üyesi, 307 tane öğrenci üyesi ile çalışmalarına aktif bir şekilde devam etmektedir. 2008 yılından bugüne kadar 4 sempozyum, 6 geleneksel öğrenci kongresi, 4 teknik gezi, 10 konferans, 1 Söyleşi  1 televizyon programı ve 1 Ulusal Öğrenci Kongresi etkinlikleri yapılmıştır. İktisat Kulübü 1 Ocak 2017 itibariyle adını İktisat Öğrenci Topluluğu olarak değiştirmiştir.

İktisat Öğrenci Topluluğu her sene  üyelerini ve yönetim kadrosunu motive edici çeşitli etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bunlar arasında geleneksel kahvaltılar, çeşitli müzikli etkinlikler yer almaktadır. İktisat Öğrenci Topluluğu'nun etkinliklerine katılan bütün öğrenci arkadaşlarına geleceğe dönük planlar gerçekleştirmelerine ve üniversite hayatları boyunca daha verimli günler geçirmeleri konusunda yardımcı olmak amaçları arasında yer almaktadır. İktisat Öğrenci Topluluğuna katılan bütün üyelerini, birey olarak ayrıntılı değerlendirerek ailesinin  içerisinde yer almaları konusunda yardımcı olmaktadır.

İktisat Öğrenci Topluluğu  bünyesindeki güçlü ve dinamik öğrenci kadrosuyla ”Geleceğin Sosyal Bilimcileri Ulusal Öğrenci Kongresi 2”yi gerçekleştirmek üzere çalışmalarını tüm hızıyla sürdürmektedir.